منو اصفهان ، خیابان توحید میانی ، جنب داروخانه دی ، ساختمان زیتون ، طبقه یک ، واحد چهار - تلفن : 36268390 - 031
هنر جراحی

دندان عقل

دندانهای عقل، سومین دندان آسیا ، آخرین دندانهایی هستند که رویش پیدا می کنند و برای داشتن سلامتی دهان و دندان معمولاً نیازی به آنها نیست .
دندانهای عقل حدود 20 سالگی و یا اوایل دهه بیست در انتهای دهان ظاهر می شوند و ممکن است هرگز رویش پیدا نکنند. که در این صورت نهفته هستند به این معنی که در استخوان فک یا بافت لثه گیر افتاده اند. اغلب اوقات علت این است که در دهان شما فضای کافی برای رویش آنها وجودنداشته است. فک های ما از انسانهای اولیه کوچکترند، چون رژیم غذایی آنها شامل مواد سخت بود و فک های بزرگ و دندانهای بیشتری نیاز داشتند اما انسانهای امروزی به نیروی جویدن زیادی نیاز ندارند.

در واقع امروزه دندانهای عقل بیش از اینکه مفید باشند مضر هستند و دندانپزشک شما ممکن است توصیه کند که آنها را خارج کنید.
احتمال دارد که دندانهای عقل نهفته باشند و شما حتی از وجودآنها با خبر نباشید تا اینکه به دلیل عفونت و یا فشار روی دندان مجاور، درد ناگهانی بروز کند . رویش ناقص دندان عقل نیمه نهفته می تواند باعث به هم ریختگی و یا حرکت دندانهای شما شود. احتمالاً تا زمانیکه دندانهای مجاور دندان عقل شروع به کج شدن نکنند شما متوجه رشد دندانهای عقل و فشار آنها روی ریشه دندانهای کناری نخواهید شد اما حتی در مواردی که دندانهای عقل رویش پیدا کنند معمولاً به سختی تمیز می شوند و در نهایت منجر به ایجاد پوسیدگی غیر عادی و یا عفونت در اطراف بافت لثه می شود.

اگر علائم مشخص و واضح دارید یا حتی اگر مشکلی احساس نمی کنید به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا تشخیص دهد که آیا در حال حاضر مشکلی وجود دارد و یا احتمال بروز مشکل در آینده وجود خواهد داشت یا نه ؟
در صورتی که دندانپزشک شما توصیه کند که دندان عقل خود را خارج کنید مطمئناً این پیشنهاد عاقلانه ترین انتخاب برای حفظ سلامت بقیه ی دندان ها خواهد بود. دندان عقل باید به وسیله دندانپزشک عمومی یا جراح دهان و فک و صورت خارج شود. دندان های عقل به چند دلیل می توانند باعث آسیب شوند.

سایز فک و چگونگی رشد دندان عقل :
گاهی دندانهای عقل فضای کافی جهت رویش کامل ندارند که در این موارد مشکل دندان عقل شامل در دو تورم است و یا ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد ولی با این وجود بقیه دندان ها در خطر آسیب جدی قرار داشته باشند.

* بیماری لثه : وقتی دندان عقل به طور نهفته در فک باقی بماند باکتری ها در شیار موجود بین لثه ودندان که قابل تمیز شدن نیست، رشد می کنندو باعث ایجاد عفونت می شوند.

* پوسیدگی : گاهی به دلیل موقعیت قرارگیری یا به دلیل اینکه قسمتی از دندان به وسیله لثه پوشیده شده به سختی مسواک می خورد در نتیجه باکتری های مولد پوسیدگی در آن تجمع پیدا می کنند این باکتری ها علاوه بر دندان عقل ، دندانهای مجاور را نیز تحت تاثیر قرار می دهند.

* موقعیت نا مناسب : دندان عقلی که به سمت بافت گونه رشد می کند باعث تحریک بافت مجاور خود می شود . این گونه دندانهای عقل رویش یافته علاوه بر دسترسی مشکل برای تمیز شدن باعث گاز گرفتگی نا خواسته گونه در هنگام جویدن غذا می شوند،که در دراز مدت مشکل ساز می شود.

* کیست ها : در صورتی که بافت تشکیل دهنده تاج دندان نهفته در استخوان باقی بماند. ممکن است بعد ها با مایعی پر شده و تشکیل یک کیست دهد که استخوان اطراف خود را تخریب خواهد کرد.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، جنب داروخانه دی ، ساختمان زیتون ، طبقه یک ، واحد چهار
تلفن : 36268390 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

عبدالرسول محمدینیا [ 1392-10-29 ]
good

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مراقبتهای پس از جراحی زیبایی بینی ـ قسمت اولمراقبتهای پس از جراحی زیبایی بینی ـ قسمت اول

پس از جراحی در هر یک از سوراخهای بینی قرار داده می شوند این تامپونها 24 تا 48 ساعت پس از جراحی بسته به اینکه آیا جراحی اصلاح انحراف بینی هم انجام شده باشد یا نه خارج می شوند . ... ادامه مطلب

صدای مفصل فک چگونه درمان می شود ؟صدای مفصل فک چگونه درمان می شود ؟

درمان مشکلات مفصل گیجگاهی فکی طیف وسیعی را در بر میگیرد که از یک درمان دارویی ساده تا جراحی مفصل متغیر است. در بسیاری موارد مشکل مفصل بدلیل روابط نامناسب میان دندانها ایجاد میشود. ... ادامه مطلب

جایگذاری ایمپلنت دندانیجایگذاری ایمپلنت دندانی

در طول جراحی جایگذاری ایمپلنت ، جراح برشی ایجاد می کند تا لثه را باز کند و به استخوان زیر آن برسد. سوراخ هایی در استخوان در محلی که پست فلزی ایمپلنت قرار است جایگذاری شود ، با دریل حفر می شوند. ... ادامه مطلب

دکتر بیژن موحدیان دوره دندانپزشکی را در سال 1374 با رتبه اول به پایان برد و سپس بورد تخصصی فک وصورت را در سال 1378 اخذ نمود.در سال 2005 میلادی در آمریکا موفق به گذراندن دوره رسمی فلوشیپ ایمپلنتولوژی ومهندسی بافت Tissue engineering در Washington Hospital Center گردید.
او هم اکنون دانشیار بخش جراحی دهان و فک وصورت در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می باشد
برخی از مسئولیتهای ایشان بدین شرح است :
1 - مسئول آموزش تخصصی جراحی دهان فک و صورت دانشگاه علوم پزشک اصفهان
2 - عضو هیأت ممتحنه بورد تخصصی کشور در رشته جراحی فک و صورت در سال 1389 و 1390 و 1391 و 1392 و 1394
3 - تألیف دو کتاب در زمینه ی تشخیص و درمان بیماریهای مفصل گیجگاهی فکی (1378 و 1389)
4 - جایزه برتر جشنواره تحقیقاتی شهید هدایت در سال 1385
5 - عضو کمیته شکاف کام و لب استان اصفهان
6 - پزشک نمونه جراحی دهان و فک و صورت در سال 1391 به انتخاب سازمان نظام پزشکی استان اصفهان
7 -انتصاب به عنوان مدیر گروه جراحی فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان بهار 94 تا سال 97
8- دبیرعلمی کنگره بین المللی ایمپلنت اصفهان اردیبهشت 95
9- دبیر کنگره بین المللی جراحان دهان، فک و صورت ایران - تهران بهمن ۱۳۹۵
10 - ریاست انجمن جراحان فک و صورت ، شاخه اصفهان از سال ۱۳۹۷
11 - ارتقا به مقام استاد تمامی جراحی دهان و فک و صورت دانشکاه علوم پزشکی اصفهان( اولین استاد تمام جراحی فک ‌وصورت اصفهان از بدو تاسیس)- دی ماه ۱۳۹۸

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465