منو اصفهان ، خیابان توحید میانی ، جنب داروخانه دی ، ساختمان زیتون ، طبقه یک ، واحد چهار - تلفن : 36268390 - 031
هنر جراحی

بازسازی استخوان فک برای درمان ایمپلنت


بازسازی استخوان (Bone augmentation) اصطلاحی است که به انواع عملهایی اشاره دارد که برای ساخت و تقویت استخوان استفاده میشوند تا ایمپلنت دندانی را بتوان جایگذاری کرد. در صورتی که استخوان فک بیمار به اندازه کافی ضخامت نداشته باشد یا بیش از حد نرم باشد، ممکن است پیش از جراحی جایگذاری ایمپلنت، نیاز به پیوند استخوان وجود داشته باشد. علت این است که عملکرد قدرتمند جویدن در دهان، نیروی زیادی بر استخوانها وارد میکند و در صورتی که استخوان فک به اندازه کافی از ایمپلنت پشتیبانی نکند، درمان ایمپلنت به شکست می انجامد.

پیوند استخوان قاعده محکمتر و بیشتری برای ایمپلنت ایجاد میکند.این عملها معمولا شامل پیوند استخوان یا مواد شبه استخوان به فک می باشد. پیوند میتواند از استخوان خود شما باشد و یا استخوان فراوری شده و آماده یا به دست آمده از شخص دیگر (بانک استخوان). مواد پیوندی آماده یا باعث میشوند استخوان پیرامون به سمت بخش پیوندی رشد کند یا باعث میشوند سلولهای اطراف پیوند به استخوان تغییر یابند.

بخش زرد پر رنگ در بخش ریشه (زیر سینوس)، بخش پیوندی و جدید استخوان و بخش زرد کمرنگ بخش قدیمی استخوان است. ایمپلنت به داخل استخوان جدید دریل شده است.بهترین گزینه برای پیوند استخوان، استفاده از استخوان خود بیمار است. در پیوند استخوان از خود بیمار، احتمالا یک قطعه استخوان از بخش دیگری از فک (چانه یا بخش عقب فک پایین (ramus )) استفاده میشود. در صورتی که جراح نتواند استخوان کافی از این نواحی بردارد، ممکن است لازم باشد از نواحی دیگر بدن مثل لگن یا ساق (تیبیا) به جای آن استفاده کند و به استخوان فک پیوند دهد.

مغز استخوان لگن یا تیبیا حاوی سلولهای استخوان ساز می باشد. استفاده از استخوان لگن نیاز به بستری شدن و بی هوشی عمومی دارد. ممکن است شش ماه طول بکشد تا پیوند استخوان به اندازه کافی رشد کند که بتواند ایمپلنت را به خوبی پشتیبانی نماید.چندین عمل برای بازسازی استخوان وجود دارد که جراح بسته به نوع، موقعیت و تعداد ایمپلنتهایی که قرار است استفاده شوند، یکی را انتخاب میکند. در برخی موارد ممکن است تنها نیاز به پیوند جزئی استخوان وجود داشته باشد که این کار را میتوان همزمان با جراحی ایمپلنت، انجام داد. وضعیت استخوان فک بیمار تعیین کننده فرایند درمانی است.

مواد سنتزی بازسازی استخوان
اگر دوست ندارید از استخوان بدنتان به استخوان فک پیوند شود، گزینه های خوب دیگری نیز در دسترس هستند. جراح میتواند از مواد به دست آمده از استخوان انسان یا گاو استفاوده کند. از مواد سنتزی نیز میتوان برای پیوند استخوان استفاده کرد. محصولات جدیدی مانند پروتئین 2 مورفوژنتیک استخوان نیز قابل استفاده هستند. این مواد برخی سلولهای بدن را به تبدیل شدن به استخوان ترغیب میکنند در نتیجه دیگر نیازی به پیوند استخوان وجود ندارد. این پروتئین به صورت طبیعی در بدن وجود دارد. این مواد دندانی با استفاده از فناوری DNA ساخته میشوند. باید در مورد گزینه های موجود و خطرات و فواید آنها با پزشک مشورت کنید و بعد درباره آن تصمیم بگیرید.

عمل معمول بازسازی استخوان فک
بازسازی استخوان برای چند ایمپلنت


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، جنب داروخانه دی ، ساختمان زیتون ، طبقه یک ، واحد چهار
تلفن : 36268390 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید



نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مراقبتهای پس از جراحی زیبایی بینی ـ قسمت اولمراقبتهای پس از جراحی زیبایی بینی ـ قسمت اول

پس از جراحی در هر یک از سوراخهای بینی قرار داده می شوند این تامپونها 24 تا 48 ساعت پس از جراحی بسته به اینکه آیا جراحی اصلاح انحراف بینی هم انجام شده باشد یا نه خارج می شوند . ... ادامه مطلب

جایگذاری ایمپلنت دندانیجایگذاری ایمپلنت دندانی

در طول جراحی جایگذاری ایمپلنت ، جراح برشی ایجاد می کند تا لثه را باز کند و به استخوان زیر آن برسد. سوراخ هایی در استخوان در محلی که پست فلزی ایمپلنت قرار است جایگذاری شود ، با دریل حفر می شوند. ... ادامه مطلب

صدای مفصل فک چگونه درمان می شود ؟صدای مفصل فک چگونه درمان می شود ؟

درمان مشکلات مفصل گیجگاهی فکی طیف وسیعی را در بر میگیرد که از یک درمان دارویی ساده تا جراحی مفصل متغیر است. در بسیاری موارد مشکل مفصل بدلیل روابط نامناسب میان دندانها ایجاد میشود. ... ادامه مطلب

دکتر بیژن موحدیان دوره دندانپزشکی را در سال 1374 با رتبه اول به پایان برد و سپس بورد تخصصی فک وصورت را در سال 1378 اخذ نمود.در سال 2005 میلادی در آمریکا موفق به گذراندن دوره رسمی فلوشیپ ایمپلنتولوژی ومهندسی بافت Tissue engineering در Washington Hospital Center گردید.
او هم اکنون دانشیار بخش جراحی دهان و فک وصورت در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می باشد
برخی از مسئولیتهای ایشان بدین شرح است :
1 - مسئول آموزش تخصصی جراحی دهان فک و صورت دانشگاه علوم پزشک اصفهان
2 - عضو هیأت ممتحنه بورد تخصصی کشور در رشته جراحی فک و صورت در سال 1389 و 1390 و 1391 و 1392 و 1394
3 - تألیف دو کتاب در زمینه ی تشخیص و درمان بیماریهای مفصل گیجگاهی فکی (1378 و 1389)
4 - جایزه برتر جشنواره تحقیقاتی شهید هدایت در سال 1385
5 - عضو کمیته شکاف کام و لب استان اصفهان
6 - پزشک نمونه جراحی دهان و فک و صورت در سال 1391 به انتخاب سازمان نظام پزشکی استان اصفهان
7 -انتصاب به عنوان مدیر گروه جراحی فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان بهار 94 تا سال 97
8- دبیرعلمی کنگره بین المللی ایمپلنت اصفهان اردیبهشت 95
9- دبیر کنگره بین المللی جراحان دهان، فک و صورت ایران - تهران بهمن ۱۳۹۵
10 - ریاست انجمن جراحان فک و صورت ، شاخه اصفهان از سال ۱۳۹۷
11 - ارتقا به مقام استاد تمامی جراحی دهان و فک و صورت دانشکاه علوم پزشکی اصفهان( اولین استاد تمام جراحی فک ‌وصورت اصفهان از بدو تاسیس)- دی ماه ۱۳۹۸

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465